diumenge, 19 de setembre del 2010

Primeres dues setmanes (06-19 de setembre)


Demà farà dues setmanes que visc a Colònia i cada dia em sorprèn més. Aquestes primeres jornades han estat atrafegades, una barreja ben aconseguida de burocràcia, turisme i disseny d'interiors. I és que, m'he hagut d' amoblar l'habitació, inscriure'm a mil llocs i he voltat per les ciutats dels voltants de Colònia amb els meus pares.


Apartat A (homenatge a Àngel Oliva)


La primera experiència, va ser l'IKEA. Ja experts en arribar-hi, vam anar 3 vegades a aquests grans magatzems per a fer una tria exhaustiva de moblets per acabar amb l'eco de la meua habitació. S'ha centrat tant la primera setmana en això que jo l'he batejada com la "Ikeaswoche" (la setmana Ikea). Colònia compta amb dos centres a les seues rodalies, el de Brühl (al sud) i el de Butzweilerhof (al nord) que és al qual anàrem i continuaré anant.


I així, és com ha quedat la meua habitació:








Apartat B Burocràcia


Inscrit a la universitat, a la ciutat amb un compte bancari alemany ja i amb el carnet universitari. També tinc per fi la targeta de transport per poder muntar-me en qualsevol metro, tren, autobús o tramvia de la ciutat i les rodalies, així com per exemple, anar fins a Bonn. Un altre avantatge d'aquest abonament és que a partir de les 7 de la vesprada pots portar altra persona amb aquesta targeta entre setmana, i els caps de setmana pots fer-ho durant tot el dia sense restriccions. Bé, igualment, no he vist encara revisors ací, però més val prevenir que curar, perquè les multes són boniques… (això per a altra entrada del bloc).



Amb el carnet universitari (baix) tens accés a la biblioteca i als descomptes per estudiants de totes les cantines universitàries o "Mensas" de la ciutat, així un dinar t'ix a 3€.

A la targeta bancària es pot divisar la catedral de Colònia junt a l'ajuntament de Bonn ja que, com mostra el nom, és Sparkasse KölnBonn.


Com a un afegit a la burocràcia o obligacions morals per a mi, comente ací també que ja tinc bicicleta! Com si fos ja un alemany de cap a peus, vaig anar a un Fahrradmarkt (o mercat de bicis) que organitza l'ajuntament de Colònia on venen bicis de segona mà a bons preus. La meua, lletja però en molt bon estat em va costar 35€ amb tot com ara dinamo i llums, cistella darrere, timbres,… i és alta com totes les d'ací. M'encanta anar en bici per la ciutat. Ja he fet un munt de voltes, si no fa molt de fred, paga la pena fer una volta de nit, pel centre quan ja no hi ha tanta gent i passar per la catedral il·luminada d'argent i pel pont principal que creua el Rin i que al seu torn, s'il·lumina de llum daurada. Et sents acompanyat per moltes altres bicis, que et segueixen, o et van al costat, que es disculpen si se t'acosten massa, és com una cursa però sense competició, sense afany de guanyar.



Nomes comprar-la, passejant amb el sol a la vora del Rin


Per evitar fer-ho massa llarg, deixaré l'apartat C (Turisme) per a la següent entrada.


6 comentaris:

  1. Et veig ben instal·lat...Espero la propera entrada amb ganes.

    ResponElimina
  2. quina habitació més xula!
    =)))
    (anna)

    ResponElimina
  3. M'encanta la teua habitació! I tot té súper bona pinta de cara als estudiants, com mola :DD
    Passa-ho genial ;)

    ResponElimina
  4. Estás triunfando, ¿eh? el piso se ve muy chulo, la bici también.

    ¡Gózala! ;D

    ResponElimina
  5. M'agrada molt com a quedat l'habitacio, aixo si el llit esta molt baixet¡¡ MOLTS BESETS¡¡

    ResponElimina
  6. Despres de anys i anys de buscar este bloc, en paraules com un montserrater a clonia, montserrat colonia, un viatge a ca caolonia, valenica colonia, etc... l'he trobat. I entonses puc dir, xico feste el llit!!

    ResponElimina