dilluns, 27 de setembre del 2010

Dues primeres setmanes: apartat C Turisme

APARTAT C: Turisme

Per la visita dels meus pares, vaig fer prou de turisme amb ells, tant a Colònia com a fora.
Faré un resum, que servirà de complement de l'entrada anterior que parlava de les dues primeres setmanes (sí, ja sé que les meues publicacions van amb retard).

Viatget a Düsseldorf:

Düsseldorf és la capital del Land de Rin del Nord - Westfàlia (Alemanya). La seua regió metropolitana té 1.315.736 d'habitants però la ciutat en sí en té 581.858 (31.12.2006). Es coneix com una de les capitals de la moda mundial i encara que és la capital de l'Estat al qual pertany Colònia, sols ho és administrativament. Els seus habitants es debaten la importància amb els de Colònia i els separa odi i rivalitat històrica. Només cal veure les postals que venen a Colònia sobre Düsseldorf, o les que venen a Düsseldorf sobre Colònia. Aquest enfrontament també es contempla en la cervesa. La de Colònia, és coneix com a Kölsch, derivat del nom Köln de la ciutat en alemany. En la meua opinió és la millor, és més suau i menys amarga que les altres. La de Düsseldorf es diu Altbier i no la veuràs consumir molt per ací.

Bé, allà veguérem el Rin, que també creua la ciutat. La seua vora és molt semblant a la de Colònia, la diferència és que allà el Rin pareix que marque les afores, el límit de la ciutat, mentre que a Colònia és simplement el centre d'aquesta, així com la separació dels barris més cars dels més barats, sent els darrers on viuen la majoria de la comunitat turca. Altra diferència en el paisatge de Düsseldorf és l'absència de la catedral, clar, així com la quantitat de ponts. Sens dubte, es nota que és més xicoteta que la seua rival "kölscheriana".

A més a més passejàrem per la Konigsallee (avinguda o albereda del rei) que és famosa per albergar un gran nombre de botigues de luxe i prestigioses marques i no deixa de ser també preciosa per caminar vora el canal que la divideix. Per últim, em queda destacar l'ajuntament i la part antiga dels voltants així com la basílica.






Postals anti-colònia, Rin i Konigsalee respectivament

Visita a Bonn:

Bonn, antiga capital de la RFA (República Federal Alemanya) es troba a només 20 minuts de Colònia. Es pot anar amb tren, amb un bitllet senzill, des de l'estació Köln-Süd de baix de ma casa. És més xicotet que Colònia i fins i tot que Düsseldorf però no com per a menysprear-la: l'any 2006 hi havia enregistrats 314.299 habitants. Destaca per ser la ciutat que va veure nàixer a Ludwig van Beethoven i el departament de turisme o sap aprofitar. Com que açò és sols un resum, destacaré la plaça major i la seua basílica. Paga la pena perdre't pels seus carrerets, que es nota que no van ser tan bombardejats com els de Colònia; però, si no tens més d'un dia per a veure-la, pots cenyir-te a la ruta que et marquen a l'oficina de turisme i que et porta tant pel centre com pel Rin (sí, també passa per aquesta). Tornant al tema de Beethoven, exploten la seua música al màxim. Hi havia dos joves cantant la 9ª sinfonia a dos veus; era com si foren estudiants de cant, sonava perfecte. Em vaig acostar i un d'ells se'm va acostar. Estaven allà donant a conèixer una campanya anti-Wall Street i les darreres mesures dirigides a intentar acabar amb la caiguda de l'economia. Criticaven que l'actual dirigent d'aquestes només tenia al cap l'ajuda dels alts càrrecs i empresaris. Sense arribar a parar tota l'atenció que pot ser em demanaven, els vaig preguntar si estaven al conservatori de música. Em va dir que no, que estudiaven Ciències Polítiques i allà es creu que la música forma part de la bellesa de la vida, d'allò correcte, que creuen que si es coneix la música o la bellesa, pots trobar la manera de crear-la i actuar correctament. Em vaig quedar flipat, estudien cant en la universitat! ací és on es nota la importància que li donen a la música clàssica.









Voltes per Colònia:

Crec que si haguera de fer un resum de tot el que hem vist de Colònia no podria parar, així que aniré deixant línies al llarg de la meua estada a la ciutat, així que qui vulga saber que seguisca el blog.

Bona nit

1 comentari: