dimecres, 10 de novembre del 2010

Tardor

"La tardor, rerevera, primavera d'hivern santmiquelada o més poèticament autumne és una de les quatre estacions de les zones temperades. Astronòmicament, comença amb l'equinocci de tardor (entre el 20 i el 21 de març en l'hemisferi sud i entre el 22 iel 23 de setembre en l'hemisferi nord), i acaba amb el solstici d'hivern (al voltant del 21 de juny en l'hemisferi sud i el 21 de desembre en l'hemisferi nord). No obstant això, de vegades és considerat com els mesos sencers de març, abril i maig en l'hemisferi sud i setembre, octubre i novembre en l'hemisferi nord.

Pels colors de la natura, és un període molt evocador en l'art. Està associat a l'edat madura. És el començament de la rutina en la majoria de països, fins al punt que en psicologia es parla de "síndrome post-vacacional". Per això antigament s'anomenava l'estació de la malenconia i en la teoria dels quatre humors, li correspon la bilis negra." (Viquipèdia)


M'havien comentat que ací a Colònia paradògicament hi ha gent que espera la fi de l'estiu. Jo no ho vaig poder entendre fins aquestes darreres setmanes. M'encanta poder veure ben diferenciades cada una de les estacions de l'any i poder apreciar-les degudament la seua individualitat. Ara, encara que ja s'acaba, he de dir que m'ha impressionat la tardor ací. Les muntanyes de fulles a les vores dels camins on en pots esfonsar fins desaparéixer, els remolins defulles de colors, que semblava que estiguera dins d'un catal·leg de “El Corte Inglés moda de Otoño”, més que res perquè de fons hi havia alemanys i alemanyes vestides amb gorros, grans “xaques” i rossos, com en aquestos butlletins de roba, etc.


Ara espere amb ganes veure els mateixos parcs i carrers que apareixen en les següents fotos, coberts de blanc.

De Un valencià a Colònia - Ein Valenzianer in Köln

De Un valencià a Colònia - Ein Valenzianer in Köln
De Un valencià a Colònia - Ein Valenzianer in Köln
De Un valencià a Colònia - Ein Valenzianer in Köln
De Un valencià a Colònia - Ein Valenzianer in Köln

5 comentaris:

  1. Que fotos més guais estàs tirant, no????

    ResponElimina
  2. Ieeeeeeee m'agrada molt llegir eixes sensacions que per ací costen experimentar! I les fotos... semblen fons d'escritori preparats!

    ResponElimina
  3. Yee Oscar! no sé com he acabat en aquesta pàgina.. xD (weno, si, farolejant). M'han agradat tb molt les fotos eixes i sí, pareixes un model de catàlog ... jajajaja
    Espere q te vaja molt bé per les terres llunyanes i que aprengues molt, en tots els sentits!
    Un bes!
    PD: se vorem abans d'agost? xDD

    ResponElimina
  4. Òscar, sóc Mariona! M'ha encantat aquesta entrada i, com ha dit un company més amunt, semblen de catàleg. Les has fet tú? Són precioses! Ara pel pont de desembre Aina i jo marxem a Oporto, estic segura que si estigueres ací vindries amb nosaltres a gaudir d'un gran viatge! Records des d'Espanya, un abraç :)

    ResponElimina
  5. Quines fotos més boniques Òscar! M'han agradat moltíssim! Com està anant per allà? Pel que veig genial, aniré passant-me per ací perquè seguisques fent-me goleta! jaja
    Per cert, sóc Marina Pastor!

    ResponElimina