dissabte, 13 de novembre del 2010

Karneval 11.11.2010



Dijous passat la ciutat sencera es va despertar matí per reunir-se a la plaça de Heumarkt per donar la benvinguda al famós Carnaval de Colònia.

Tradicionalment, la crida d'aquesta celebració té lloc l'11 del mes 11 a les 11 del matí, 11 minuts i 11 segons, bé, depenent del rellotge de cadascú, i representa l'obertura del carnaval, que no es tancarà fins març de l'any següent. Què significa això? que des d'aquest dijous passat fins febrer de l'any que vinent, tots els dies és carnaval. Sí, això diuen i sona a llegenda o tradició perduda, però no. Ahir vaig veure un home amb unes coses al cap, i no era l'únic. Als habitants de Colònia els encanta disfressar-se. Tot i això, ningú s'extranya, una ciutat tan oberta, multicultural i jove ho tolera tot; pots anar vestit com siga, estigues dins del carnaval o no, que ningú et mirarà malament.

Tornant al tema del carnaval. Si bé és cert que tots els dies d'ara endavant serà carnaval, les celebracions no es viuran fins sobretot al febrer, ja que arriba el nadal que l'eclipsa amb els seus mercats, arbres i tota la parafernàlia teatro-musical, guarnida amb el famós Glüwein, o vi calent que ajuda a tots a entrar en calor.

Bé, jo no hi podia faltar i vaig unir-me a la festa des de les 11 del matí fins les 4.30 de la nit, aguantant fred i plutja però gaudint moltíssim, com no, disfressat. Absolutament tots els locals estaven plens, sobretot a Zülpicher Strasse, és a dir, el carrer al costat del meu i l'extrem mateix del meu (Roonstrasse) així com baix de ma casa, a la Hellers Brauerei, on hi havia una festa molt famosa i la cua arribava fins el carrer següent. El portal de ma casa saturat, és a dir, nosaltres en situació privilegiada. En aquest cas no hi havia una gran cavalcada com al març, això sí, vam poder veure actes de cultura tradicional d'aquest estat o "Land". Una curiositat és la restricció en la compra d'alcohol. Es podia, clar, consumir alcohol a qualsevol local d'hosteleria però als supermercats, quioscs, etc, res que no fora cervessa. A banda de dependents per tot arreu dels supermercats, les prestatgeries de begudes alcoholiques es tapen amb grans lones, seguint una normativa de la ciutat. La nit acabà sense incidents.

Enllaços del carnaval:

Explicació viquipèdia (castellà): http://es.wikipedia.org/wiki/Carnaval_de_Colonia

Video reportatge d'aquest dijous web de notícies de la ciutat: http://www.ksta.de/portal/videos/index.php?bcpid=14193513001&bctid=671529015001



Un poc de folk de Colònia. Aquesta cançó va sonar el dijous unes 1234 vegades:

3 comentaris:

  1. Wow! Com mola la història de la festa. En realitat no només vius en un lloc privilegiat des del punt de vista fester, sinó també cultural, pel que veig. Tinc ganes de visitar-te! : D

    ResponElimina
  2. esta gent es del imserso alema?

    ResponElimina
  3. HAHAHAHAHA maldita sea, quina cançó més coent!!!

    ResponElimina