divendres, 29 d’octubre del 2010

Paella de valentzia


Molts ja el coneixíeu via el meu facebook, però aquest video de l'any de la picor emès per la televisió de Baviera es mereix una entrada al blog. Sent que no estic deixant els alemanys en molt bon lloc, però m'ho posen tant fàcil…








El cantant és italià, per això l'accentarro que solta. Com veieu, empren tres cassoles per la paella, sí, molt típic valencià, així com els vestits que porten… cal riure encara que és trist com triomfen els esteriotips… M'ha fet feliç que quan explicava als alemanys que coneixia que res d'això quadrava amb la realitat ja ho sabien. Bé, almenys et serveix per estudiar-te les prepositions… XD

diumenge, 24 d’octubre del 2010

Marquess - Música

"Marquess", note's que no porta accent i que és encara més "guai" perquè s'escriu amb doble essa és el nom d'un grup alemany que canta o ho intenta, en castellà. Es va formar a la ciutat de Hannover l'any 2006 i des d'aleshores ha anat guanyant fans. La barreja no és sols lingüística, el cantant per exemple és d'origen italià.

Per suposat els seus temes són molt recorreguts a les festes platgeres de les costes preferides pels alemanys festers (i dic festers per emprar alguna distinció, perquè no és cert el tòpic d'alemany “pro-mallorquer”, sense límits en la beguda o que estima el sol fins el càncer de pell.

El curiós és que és tal fenomen a alemanya (recolzat per la moda mediterrània i de l'Estat Espanyol) que donen per fet que és un grup conegut a la península o alguns, que és originalment pur ibèric. A més, la banda no és sols popular ací sinó també a altres com ara Àustria o Polònia.

A on volia arribar és a que aquest grup representa dues coses depèn de qui l'escolte. Per a molts alemanys, no tots cal dir, és un grup amb categoria i mínimament exòtic. Per a mi i tots aquells que hagen après a parlar bé castellà, és riures i riures assegurats perquè hi ha parts que sonen extranyes, però d'altres que no tenen ni sentit.

Amb aquest panorama, no m'és cap disgust que no isca cap grup famós alemany que cante en català.

http://www.youtube.com/watch?v=Nq3wZQIsg08&feature=related